fbpx

Γαλλία: Τεράστιες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Αμηχανία Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής

Γαλλία: Τεράστιες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Αμηχανία Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής

Η κυβέρνηση Μακρόν παίζει με το χρόνο παρά την αυξανόμενη οργή κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Ούτε κατά διάνοια δεν κατάφερε να εξευμενίσει τους πολέμιους της μεταρρύθμισής του για τις συντάξεις ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς οι Γάλλοι βγήκαν την Πέμπτη κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Σχεδόν 280.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μόνο στην παραδοσιακά ακτιβιστική Μασσαλία, ενώ πριν λίγο ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο Παρίσι.

Διαδηλωτές στην Πλατεία της Βαστίλλης στο Παρίσι

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τεταμένη σε ορισμένες πορείες, όπως στη Ρεν και τη Νάντη. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Χάβρη, όπου σύμφωνα με τα συνδικάτα οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 50.000.

Ο Λοράν Μπερζέ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CFDT, κάλεσε σε «σεβασμό των περιουσιών και των ανθρώπων, μη βία» για να «διατηρηθεί η δυναική». Ο ομόλογός του της CGT, Philippe Martinez, δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «έριξε ένα μπιτόνι βενζίνη στη φωτιά».

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται και της θέσης που βρίσκεται, ο Μακρόν έφτασε πριν από λίγο στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, και δεν έκανε καμία δήλωση, αν και το συνηθίζει. Μάλιστα δεν πέρασε καν από το καθιερωμένο κόκκινο χαλί της υποδοχής μπροστά από τους δημοσιογράφους στη Σύνοδο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα